Visitem el Santuari del Miracle per "supervisar" les actuacions d'accessibilitat.

S’han instal·lat rampes i un servei adaptat a la Casa Gran, mentre que l’espai exterior del santuari s’ha condicionat per a persones amb mobilitat reduïda

Dos representants del Grup d’Accessibitat d’ASPID han visitat aquest migdia el Santuari del Miracle, al municipi de Riner, per comprovar l’operativitat de les actuacions que s’hi han fet aprofitant la recent rehabilitació i condicionament de la Casa Gran (antic alberg d’acollida de pelegrins) i de la zona exterior que envolta el conjunt arquitectònic.

Acompanyats de Joan Solà, alcalde de Riner, els membres del Grup d’Accessibilitat han visitat el pati renaixentista de la Casa Gran, accessible amb rampa, així com les tres exposicions sobre el barroc, joguines antigues i cartells comercials situades a la segona planta de l’edifici, accessible amb un ascensor adaptat.

Els representants d’ASPID han pogut recórrer també el camí adaptat que circumval·la el conjunt constructiu, l’església, l’espai de la Bassadòria (antiga bassa per abeurar el bestiar), l’ajuntament (situat a la mateixa Casa Gran) i els allotjaments rurals adaptats bastits a la zona.

Després de la visita, Montardit ha afirmat que “salvant algun petit detall fàcilment esmenable, el conjunt del santuari està perfectament condicionat per a persones amb alguna discapacitat o amb mobilitat reduïda, siguin persones amb cadira de rodes elèctrica o manual, amb caminador o amb crosses”.

De la seva banda, Solà ha explicat que “un dels objectius de la rehabilitació del conjunt era precisament el de fer-lo més accessible, perquè l’ajuntament té molt clar que tothom té dret a gaudir del patrimoni cultural”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Riner va finalitzar a finals d’estiu les obres de millora de l’esplèndid pati interior de la Casa Gran, un notable exemplar d'arquitectura civil renaixentista i barroca. Les obres també van permetre condicionar i reordenar tota la zona exterior, eliminant barreres arquitectòniques i habilitant zones enjardinades, de descans i d’aparcament.

L’actuació va incloure concretament la millora de l’accessibilitat de l’edifici per a persones de mobilitat reduïda, amb la col·locació de diverses rampes d’accés i un servei adaptat.

L’espai exterior ofereix un circuit perimetral que connecta les zones més emblemàtiques (el monestir, l’església, l’accés a la plaça principal del santuari, el camí del viacrucis, la capella de la Desaparició, la Casa d’Espiritualitat i la Casa Gran) i que està totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Configuració